9 Kasım 2014 Pazar

Sıcak Daldırma (Kaplama) Galvanizli Tel Nedir

Sıcak Daldırma Galvaniz Kaplama işlemini kısaca anlatmak gerekirse, üretilen çelik tel malzemesinin sıvı çinko banyosuna daldırılması suretiyle yüzeyinin koruyucu bir çinko tabakasıyla kaplanması işlemidir.

galvanizli-tel-ankara-tel-örgü-dünyası
Peki yapılan bu işlemin amacı nedir? Çelik tel gibi malzemelerin dış yüzeylerinin çinko ile kaplanmasının temel amacı, bu tür malzemelerin kullanım yerleri ve iklim şartları nedeniyle çok çabuk korozyona (paslanma) uğramasıdır. Çelik Tel malzemenin dış yüzeyini çinko ile kapladığımız zaman korozyona (paslanmaya) karşı ömrünü uzatmtış oluruz. Malzeme yüzeyine kaplanan çinko, çelik teli bulunduğu ortamın etkilerinden koruyarak uzun süre paslanmadan kullanılabilmesine imkân tanır.

Malzemenin kullanım ömrü yüzeydeki çinko kaplama miktarına ve malzemenin kullanıldığı ortama bağlı olarak değişir. Çinko kaplama miktarı arttıkça malzemenin kullanım ömrü artar.

Tel Örgü Dünyası

Sıcak Daldırma Galvanizli Tel üretimimiz, müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda, farklı çaplarda üretilen tellerimiz, yine istenmesi halinde galvaniz ile kaplanabilmektedir. Üretilen Galvanizli Teller isteğe göre rozet kangal yapılarak veya makaralara sarılarak sevk edilmektedir.
Galvanizli Teller, yüksek mukavemet gücü ve korozyona karşı olan dayanıklılığı sebebiyle çit teli, dikenli tel, kümes teli  gibi farklı amaçlarla, dış mekanlarda ve sert iklim şartlarında, dayanıklılık gerektiren alanlarda rahatlıkla kullanılabilmektedir.


Küçük Sanayi Sitesi 3.Cadde No:5 Kızılcahamam / Ankara
Tel: 0-541-679-82-06